7 Voordelen van een zwembadafdekking
26 januari 2021 

7 Voordelen van een zwembadafdekking

Eerst was de naam van deze blog: de voor- en nadelen van een zwembadafdekking. Maar wat heeft een zwembadafdekking voor nadelen? Eigenlijk niks natuurlijk. Ja.. je moet hem aanschaffen. Oh ja en je moet hem regelmatig om je zwembad doen en eraf halen. Niet genoeg nadelen om een lijstje te maken dus. Daarom alleen de voordelen in deze blog. Wil je de voordelen zelf ervaren? Hier vind je verschillende zomer en winterafdekkingen.

1. Vertraagt of stopt verdamping van het water

Weet je nog dat je leerde over verdamping van water in de scheikundeklas? Dit is het proces waarbij een vloeistof in damp wordt omgezet. Dat is precies wat er elke dag gebeurt met uw zwembadwater als het zwembad niet is afgedekt.

2. Vermindert het gebruik van chloorproducten 

Te veel chloor in je zwembad kan waterige rode ogen en niezen tot gevolg hebben. Daarnaast kunnen – te veel – chemicaliën in je zwembad ook irritaties tot allergieën veroorzaken.  Niet zo leuk.. Het gebruik van een zwembadafdekking vermindert het chemicaliën verbruik van een zwembad met 35 tot 60 procent in een zwemseizoen. Goed voor de portemonnee, maar ook voor je gezondheid.

3. Helpt het zwembadwater op temperatuur te houden

Het ‘s nachts afdekken van een verwarmd zwembad vermindert warmteverlies. Dat betekent warmer water, en dat is fijn voor iedereen. Behalve Wim Hof dan.. Voor een zwembad dat voor warmte afhankelijk is van de zon helpt afdekken enorm. Zo voorkom je dat je van een koude kermis thuiskomt

4. Houdt bladeren, takjes en ander tuinafval buiten het zwembad

Visualiseer een zwembad zonder afdekking. Alles waait of valt in je zwembad: dode insecten, pluisjes, takjes en bladeren. Vervolgens breng je je middag door met vissen op willekeurig tuinafval. Of je kunt gewoon een zwembadafdekking gebruiken en niet elk blaadje achterna zitten dat in uw zwembad terechtkomt. Misschien heb je dan meer tijd om zoiets te doen als, uhmmm, zwemmen? Ook goed voor de levensduur van je filter trouwens.

5. Minder onderhoud

Vind je het leuk om het zwembad te stofzuigen? Zelfs als je een onverklaarbare kick krijgt van dit karwei, zou het dan niet fijn zijn om minder vaak en voor een kortere tijd te moeten stofzuigen? Zwembadafdekkingen maken het onderhouden van een zwembad een stuk eenvoudiger.

zwembad schoon door afdekking

6. Bespaar geld en stroom 

Een zwembadafdekking is de investering zeker waard. Koop een zwembadafdekking en ervaar de besparing vrijwel direct. Je hebt minder chloor nodig, een eventuele warmtepomp hoeft minder hard te werken. Ook verbruikt je filterset minder stroom, je filterpomp gaat langer mee en waarschijnlijk gaat je zwembad ook langer mee.

7. Veiligheid voor kids

Zwembadafdekkingen gemaakt van stevig glasvezelgaas voorkomt dat iemand in het water valt, mits deze correct is bevestigd en geïnstalleerd.

Place comment