Verschillende soorten zwembaden voor in de tuin
22 december 2020 

Verschillende soorten zwembaden voor in de tuin

Zin in een zomerse dag met meer dan 25 graden, relaxend in je eigen tuin? Natuurlijk heb je dan iets nodig om af te koelen. Een koud drankje is leuk, maar een zwembad? Dat is pas écht verfrissend! Vooral in combinatie met dat lekkere drankje.

Er zijn talloze zwembaden beschikbaar voor je tuin, van merken zoals Intex, Bestway en Interline. In allerlei maten, materialen en opzetmethoden. Maar welke kies je? Daarvoor hebben we deze blog geschreven, dus lees vooral verder. We bespreken opblaasbare zwembaden, opzetzwembaden en opbouwzwembaden.

Verschillende soorten zwembaden 

Opblaasbaar zwembad: plezier voor jong en oud 

Kinderen zijn er dol op: 

Hoewel volwassenen ook even kunnen afkoelen, hebben kinderen er vaak het meeste plezier van. Ga je voor een zwembad speciaal voor de kids? Kies dan een opblaasbaar zwembad. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals de Intex Easy Set Pools met alleen een opblaasbare rand. Die zijn zelfs tot wel 549 x 122 cm groot, zeker groot genoeg voor volwassenen.

Supersnel opgezet: 

Even blazen of pompen (elektrisch of handmatig) en je opblaasbare zwembad staat klaar voor gebruik. Hoewel opzetzwembaden tegenwoordig ook in 10 minuten opstaan, blijven opblaasbare zwembaden het makkelijkst op te zetten. Zeker de Intex Easy Set Pools: alleen de rand opblazen, en je bent klaar!

Budgetvriendelijk: 

Opblaasbare zwembaden zijn er voor elk budget. De allerkleinste zijn zelfs al verkrijgbaar voor minder dan €10. Hoewel opzetzwembaden tegenwoordig betaalbaarder zijn, blijven opblaaszwembaden de goedkoopste optie. Goede opblaasbare zwembaden voor de hele familie beginnen rond de €30.

Makkelijk op te bergen: 

Laat het bad leeglopen, vouw het op en het past zo in de kast. Aangezien een zwembad vaak maar drie maanden per jaar opstaat, moet je het de rest van het jaar ergens opbergen. Weinig opbergruimte? Geen probleem voor een opgevouwen opblaasbaar zwembad.

Opblaasbare zwembad voor in de tuin

Bekijk onze collectie opblaasbare zwembaden hier.

Opzetzwembad: duurzaam en eenvoudig 

Duurzaam: 

Een opzetzwembad is een geweldige investering, zeker voor kinderen. Als je er goed mee omgaat, kan een opzetzwembad (bijvoorbeeld van Intex) wel tien jaar meegaan. En je hoeft het maar één keer te vullen, als je het goed schoon houdt. Meer weten over zwembadonderhoud? Lees dan onze gids daarover. Wil je de makkelijkste oplossing? Kies dan voor Simply Genius.

Eenvoudig op te zetten: 

Het opzetten van een zwembad is tegenwoordig een fluitje van een cent. In de categorie opzetzwembaden vind je alleen gemakkelijk op te zetten zwembaden, geselecteerd op gebruiksvriendelijkheid. De meeste zijn van het merk Intex, bekend om de hoge kwaliteit en eenvoudige opzet.

Relatief goedkoop: 

Je kunt al een ruim opzetzwembad aanschaffen vanaf €80. Dat is best schappelijk, toch?

Verschillende maten: 

Er zijn enorm veel maten opzetzwembaden beschikbaar. Het kleinste meet 122 x 122 x 30 cm, maar er zijn ook enorme baden van 975 x 488 x 132 cm. Nog niet groot genoeg? Neem contact met ons op, en we vinden vast een groter bad voor je.

opzet zwembaden voor in de tuin

Onze collectie opzetzwembaden.

Betonnen zwembad 

Een betonnen zwembad is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een duurzaam en aanpasbaar type zwembaden voor in je tuin. Hier zijn enkele voordelen van betonnen zwembaden:

Duurzaamheid: 

Betonnen zwembaden zijn gemaakt van sterk, solide materiaal, waardoor ze lang meegaan en bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Ze zijn bestand tegen slijtage door intensief gebruik en vereisen minder reparaties in vergelijking met andere zwembadsoorten.

Aanpasbaarheid: 

Een betonnen zwembad biedt veel flexibiliteit in ontwerp en vorm. Je kunt een zwembad op maat laten maken, aangepast aan jouw wensen en de beschikbare ruimte in je tuin. Het is mogelijk om unieke vormen en dieptes te creëren, evenals ingebouwde trappen, zitjes en andere functies.

Afwerkingsopties: 

Betonnen zwembaden kunnen worden afgewerkt met een verscheidenheid aan materialen, zoals tegels, mozaïek, natuursteen of bepleistering. Dit geeft je de mogelijkheid om je zwembad een unieke en persoonlijke uitstraling en afwerking te geven die bij jouw tuin en smaak past.

Waardevermeerdering

Een betonnen zwembad kan de waarde van je woning verhogen, omdat het gezien wordt als een hoogwaardige en duurzame toevoeging aan je tuin.

Houd er rekening mee dat betonnen zwembaden over het algemeen meer tijd en arbeid vergen om te bouwen, en dat ze duurder kunnen zijn dan andere zwembadsoorten. 

Echter, als je op zoek bent naar een zwembad dat jarenlang meegaat en volledig aanpasbaar is aan jouw wensen, is een betonnen zwembad een uitstekende optie.

Bouwkundig zwembad 

Er zijn opbouwzwembaden van verschillende materialen, zoals hout en staal. Beide materialen zijn prima geschikt voor een duurzaam zwembad. Hout en staal hebben een vergelijkbare levensduur, vaak meer dan twintig jaar. 

Hout wordt vaak gekozen vanwege de natuurlijke uitstraling, wat mooi past in een groene tuin. Een stalen zwembad heeft meer de uitstraling van een traditioneel zwembad en is vaak iets steviger.

Inbouw zwembad: chique uitstraling 

Een ingebouwd zwembad ziet er vaak netter uit dan een bovengronds zwembad. Daarnaast hebben op- en inbouwzwembaden van zichzelf altijd een professionelere uitstraling, aangezien het echte permanente zwembaden zijn. Neem bijvoorbeeld het houten Bali zwembad: een prachtige toevoeging aan elke tuin.

zwembadopties:

Polyester en kunststof zwembaden: duurzaam en onderhoudsvriendelijk 

Naast houten en stalen opbouwzwembaden zijn er ook polyester en kunststof zwembaden die veel voordelen bieden. Deze type zwembaden worden vaak gekozen als inbouwzwembad vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Duurzaamheid: 

Polyester en kunststof zwembaden zijn sterk en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen diverse weersomstandigheden en slijtage door intensief gebruik.

Onderhoudsvriendelijk: 

In vergelijking met andere materialen zijn polyester zwembad en kunststof zwembaden eenvoudiger te onderhouden. Ze zijn bestand tegen algen- en schimmelgroei en hebben minder vaak een nieuwe beschermlaag nodig.

Flexibiliteit in ontwerp: 

Kunststof en polyester zwembaden zijn verkrijgbaar in diverse vormen en maten, waardoor je eenvoudig een kunststof zwembad kunt kiezen dat perfect in jouw tuin past.

Heb je nog vragen over zwembadsoorten? 

Mocht je nog vragen hebben over de keuze voor het juiste zwembad, neem dan gerust contact met ons op. Wellicht vind je het antwoord ook in één van onze andere blogs of gidsen.

Deze blog is onderdeel van een uitgebreide gids genaamd "Zwembad in eigen tuin". Begin daar als je na het lezen van deze blog nog steeds twijfelt.

In deze blog hebben we het gehad over opblaasbare zwembaden, opzetzwembaden, opbouwzwembaden en inbouwzwembaden, inclusief betonnen zwembaden, bouwkundige zwembaden, polyester zwembaden en kunststof zwembaden. 

Hopelijk helpt deze informatie je bij het kiezen van het perfecte zwembad voor jouw tuin, zodat je op warme dagen kunt genieten van een verfrissende duik en een koud drankje.

Place comment