Verschillende soorten zwembaden voor in de tuin
22 december 2020 

Verschillende soorten zwembaden voor in de tuin

Verschillende soorten zwembaden voor in de tuin

Met +25 graden genieten van het zonnetje in eigen tuin? Dan heb je wel iets nodig om af te koelen. En een lekker koud drankje is dan vaak niet genoeg. Een zwembad daarentegen? Die brengt vaak altijd verkoeling! Zeker in combinatie met dat lekkere drankje.

Er zijn veel verschillende zwembaden voor in je tuin. Je hebt verschillende merken zoals: Intex, Bestway of Interline. Er zijn verschillende maten, verschillende materialen, verschillen in hoe je ze opzet en nog veel meer verschillen. Voor welke moet je dan gaan? Daarvoor hebben we deze blog geschreven, dus lees vooral verder. We hebben het in deze blog over de keuze tussen opblaasbare zwembaden, opzetzwembaden en opbouw zwembaden.

Keuze voor een opblaasbaar zwembad

Je kiest vaak voor een opblaasbaar zwembad voor één van de volgende redenen:

Opblaasbare zwembaden zijn leuk voor kinderen
Veel opblaasbare zwembaden zijn echt bedoelt voor kinderen. Volwassenen kunnen er natuurlijk wel even in afkoelen, maar kinderen hebben er vaak veel meer lol van. Schaf je het zwembad niet voor de kinderen aan dan kan je misschien beter voor een opzetzwembad gaan. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Bijvoorbeeld de Intex Easy Set Pools. Deze zijn niet volledig opblaasbaar, maar hebben alleen een opblaasbare rand. We hebben ze zo groot als 549 x 122 cm. Deze zijn dus zeker groot genoeg voor volwassenen.

Ze zijn gemakkelijk op te zetten (alleen opblazen)
Even blazen even pompen of zelf een elektrische luchtpomp. In ieder geval heb je een opblaasbaar zwembad zo opgezet. Hoewel een opzetzwembad tegenwoordig ook in 10 minuten staat, blijft een opblaasbaar zwembad natuurlijk het makkelijkst. Zeker de Intex Easy Set Pools. Bij deze zwembaden hoef je alleen maar de rand op te blazen. Makkelijker kan niet toch?

Opblaasbare zwembaden zijn goedkoop
Ook budget speelt natuurlijk een rol bij de keuze voor een zwembad. Wat kost een opblaasbaar zwembad eigenlijk? Voor ieder budget is er een opblaaszwembad beschikbaar. De allerkleinste zijn zelfs onder de €10. Tegenwoordig zijn opzet zwembaden goed betaalbaar, maar blijven opblaaszwembaden de goedkoopste. Goede opblaasbare zwembaden waar je met de hele familie van kan genieten beginnen rond de €30.

Opblaasbare zwembaden zijn makkelijk op te bergen
Ssssssssss. Even laten leeglopen opvouwen en hij past zo in de kast. Een zwembad staat natuurlijk niet het hele jaar op. Vaak maar drie maanden per jaar. Je moet je zwembad dus ook ergens opbergen tijdens de overige negen maanden. Heb je weinig opbergruimte? Ook dan vind je wel een plekje voor een leeg en ingepakt opblaasbaar zwembad.

Opblaasbare zwembad voor in de tuin

Bekijk onze collectie opblaasbare zwembaden hier.

Je kiest voor een opzetzwembad voor één van de volgende redenen:

Opzetzwembaden zijn duurzaam
Als volwassene kan je natuurlijk heerlijk genieten van een zwembad in je tuin. Maar voor kinderen.. Voor kinderen is het echt geweldig! Een opzetzwembad blijkt altijd een geweldige investering voor je kids. Als je er goed mee omgaat kan een opzetzwembad – van bijvoorbeeld Intex – wel tien jaar meegaan. Ook hoef je bij een opzetzwembad maar één keer te vullen. Tenminste, als je het goed schoon houd. Wil je meer weten over het schoonhouden van je zwembad? Lees dan onze gids daarover. Wil je gewoon de makkelijkste oplossing? Kies dan voor Simply Genius.

Eenvoudig op te zetten
Een zwembad opzetten is nog nooit zo makkelijk geweest. In de categorie opzetzwembaden vind je enkel gemakkelijk op te zetten zwembaden. Hier hebben we de baden dan ook op geselecteerd. De meeste zwembaden zijn van het merk Intex. Intex zwembaden staan bekend om de hoge kwaliteit en de eenvoud van het opzetten.

Relatief goedkoop
Ruime opzetzwembaden heb je al vanaf €80. Dat valt mee toch?

Verschillende maten opzetzwembaden
Er zijn enorm veel verschillende maten opzetzwembaden. Het kleinste opzetzwembad is 122 x 122 x 30 cm. Is dat veel te klein voor jou? De maten lopen op tot 975 x 488 x 132 cm. Dit zijn dus serieuze zwembaden. Is dit nog niet groot genoeg voor je? Neem dan contact met ons op. Wij vinden vast nog wel iets groters voor je.

opzet zwembaden voor in de tuin

Onze collectie opzetzwembaden.

Je kiest voor een opbouw of inbouw zwembad voor de volgende redenen:

Een opbouw zwembad is permanent
Ben je al bekend in de zwembadwereld en is het tijd voor een permanent zwembad? Dan is een opbouwzwembad wat voor jou. Deze zwembaden zijn van de hoogste kwaliteit en waarborgen de langste levensduur van alle zwembaden. De opbouwzwembaden kunnen zowel bovengronds opgebouwd als ingegraven worden. Op het moment dat het bad in- of opgebouwd is, heb je een prachtig permanent zwembad in de tuin.

De duurzaamheid van hout en staal
Er zijn opbouwzwembaden van verschillende materialen. De populairste materialen zijn staal en hout. Beide materialen zijn prima om een duurzaam zwembad van te maken. Ook gaan hout en staal ongeveer even lang mee. Vaak meer dan twintig jaar. Hout wordt vaak gekozen door de natuurlijke uitstraling. Heb je een natuurlijke en groene tuin? Dan staat een houten zwembad daar vaak prachtig bij. Een stalen heeft meer de uitstraling van een traditioneel zwembad en daarnaast zijn ze vaak ook iets steviger.

De uitstraling van een inbouwzwembad
De uitstraling speelt natuurlijk ook een rol. Een ingebouwd zwembad ziet er vaak toch net iets netter uit dan een zwembad boven de grond. Daarnaast hebben op- en inbouwzwembaden van zichzelf altijd een professionelere uitstraling. Het zijn tenslotte ook echte permanente zwembaden. Neem bijvoorbeeld het houten Bali zwembad. Deze staat toch prachtig in iedere tuin?

Opbouw zwembaden voor in de tuin

Onze collectie op- en inbouw zwembaden.

Vragen over soorten zwembaden?

Heb jij nog vragen over de keuze voor het juiste zwembad? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. Ook kan je je antwoord wellicht vinden in één van onze andere blogs of gidsen. Deze blog is onderdeel van een uitgebreide gids genaamd: zwembad in eigen tuin. Start hier als je er na deze blog nog niet helemaal uitkomt.

Place comment