Wat kost een zwembad in de tuin?
22 december 2020 

Wat kost een zwembad in de tuin?

Wat een zwembad in je tuin kost hangt af van het formaat, materiaal en het soort zwembad. Je hebt veel verschillende zwembaden en de prijsverschillen zijn enorm. Laat je een zwembad van 80.000 liter inbouwen, dan kan het je makkelijk €30.000 euro kosten. Kies je voor een opblaasbaar peuterbadje, dan ben je voor één of twee tientjes klaar.

Om je toch een goede indicatie te kunnen geven, delen we zwembaden op in de volgende categorieën:

Geen zin om te lezen? Gebruik dan dit handige schema.

Prijs zwembad in de tuinDit schema zegt het volgende:

  • Opblaasbare zwembaden kosten tussen €10 en €500. Moet hij geschikt zijn voor de hele familie en niet alleen voor kleine kinderen? Dan starten ze vanaf €50.
  • Opzetzwembaden kosten van €30 tot €1500. Moet hij geschikt zijn voor de hele familie dan starten ze vanaf €80.
  • Op- en inbouwzwembaden starten vanaf €1000. Deze zijn altijd groot genoeg voor de hele familie!

Een opblaasbaar zwembad voor in je tuin kost tussen de €10 en €500

Blijf je onder de €50, dan is het zwembad echt bedoeld voor jonge kinderen. Het zijn vaak kleine zwembaden met kinderkleuren en soms leuke kinderfiguurtjes erop afgebeeld. Meestal kunnen er tot twee kinderen tegelijk in spelen.

Kies je voor een wat duurder opblaasbaar zwembad, dan krijg je een zwembad geschikt voor de hele familie. De grootste opblaasbare zwembaden gaan tot wel 20.000 liter! Dit is een serieus formaat. Vergelijk het maar eens met wat anders: 20.000 liter, is 20.000 pakken melk of 10.000 flessen cola. Drink je gemiddeld iedere dag één biertje? Dan ben je meer dan 160 jaar bezig met het opdrinken van 20.000 liter.

Bij de wat duurdere opblaasbare zwembaden zie je vaak dat alleen de rand opblaasbaar is. Lekker makkelijk toch? Dit zijn de Intex Easy Set Pools.  Je blaast de rand op. Vult het zwembad met water en de ring drijft vanzelf naar boven tot het zwembad uit zichzelf blijft staan. Geweldig!

Meer over opblaasbare zwembaden vind je hier.

Een opzetzwembad voor in je tuin kost tussen de €30 en €1500. 

De iets serieuzere opzetzwembaden starten vanaf €80. De Intex opzetzwembaden van €30 zijn echt alleen bedoeld voor jonge kinderen. Er gaat ook maar 342 liter in zo een zwembadje.

Kies je voor een opzetzwembad tussen de €80 en €300 dan krijg je een zwembad van maximaal 12.000 liter. Dit zijn dus serieuze zwembaden die geschikt zijn voor de hele familie. Een zwembad in dit formaat heb je binnen 45 minuten opgezet. Gevuld en klaar voor gebruik. Zwembaden tot 12.000 liter zijn ook lekker makkelijk schoon te houden met Simply Genius. Simply Genius gaat tegenwoordig zelfs tot 20.000 liter.

Heb je een ruime tuin? En wil je lekker – 10 meter lange – baantjes kunnen trekken? Dan is het Intex Ultra Frame zwembad waarschijnlijk geweldig voor jou. Dit zwembad kan je krijgen tot 10 meter en dan gaat er meer dan 54.000 liter water in! Een potje watervolleybal in eigen tuin wordt dan ineens heel normaal. We hebben een uitgebreide review van de Intex Ultra Frame Pool op onze website staan.

Meer over opzetzwembaden.

Op- en inbouwzwembaden voor in je tuin kosten minimaal €1000. Waarschijnlijk kan je ze wel goedkoper krijgen, maar dan mag je twijfelen aan de kwaliteit. Ook hebben de goedkopere vaak een inhoud van minder dan 5000 liter en veel mensen kiezen dan toch voor een opzetzwembad.

Je hebt veel verschillende soorten op- en inbouwzwembaden. Ze verschillen van vorm, materiaal, formaat en onderhoudssysteem. Uiteraard verschilt de prijs ook enorm. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Wil je het zwembad zelf opbouwen en ga je voor hout? De Interline Bali is dan een geweldige optie. Met de bali zit je met €11000 ongeveer aan het hoogste bedrag, maar ze starten vanaf €1500. Voor €11.000 krijg je een zwembad van 854 x 454 x 146 cm. Dit zwembad kan je vullen met ongeveer 50.000 liter water. Uiteraard is het inclusief pomp en trapje.

Ga je voor een polyester en staal inbouwzwembad, dan wordt het allemaal wat ingewikkelder. Hier werken de meeste bedrijven namelijk met vanaf prijzen. Voor de meeste mensen is het te lastig om zelf in te bouwen. Daarom speelt jouw tuin ook en belangrijke rol bij het bepalen van de projectprijs. Ga je voor een zwembad van 800 x 330 x 153 (40.000 liter), dan moet je met minimaal €15.000 rekening houden. Ga je groter, dan wordt het uiteraard duurder.

Er zijn wel stalen baden die geschikt zijn om (zelf) in of op te bouwen. Neem bijvoorbeeld de Interline Diana.

Meer over inbouw zwembaden

Inbouwzwembad in de tuin

 

Place comment