Zwembadverlichting vervangen hoeft niet moeilijk te zijn
03 mei 2022 

Zwembadverlichting vervangen hoeft niet moeilijk te zijn

Na verloop van tijd is het mogelijk dat je zwembad verlichting het niet meer doet. Tijd voor vervanging. Zwembadverlichting vervangen is een klus dat je prima zelf kunt doen. Een expert inhuren zou zonde zijn. In deze blog lees je welke stappen je moet ondernemen om je zwembadverlichting foutloos te vervangen.

1. Zet de stroom uit

Om te beginnen wil je jezelf niet elektrocuteren. Zet dus de stroom van de zwembadverlichting af. Vervolgens controleer je nog een keer of de stroom echt van de verlichting af is. Je kunt dit contoleren door bijvoorbeeld de filterpomp aan te zetten. Gaat die niet aan? Dan is de stroom er af.

2. De zwembadlamp uit het bad halen

De volgende stap is de omkasting van de lamp losschroeven. Het voordeel van de omkasting is dat deze waterdicht is. Je hoeft dus niet het waterniveau te laten zakken tot onder de verlichting. Gebruik een schroevendraaier om de omkasting los te schroeven. Haal vervolgens de zwembadlamp uit de omkasting en leg deze op de kant.

3. De zwembadlamp vervangen

Nu de zwembadlamp op de kant ligt moet je er voor zorgen dat alles droog is. Schroef nu de lamp uit het armatuur. Draai de lamp los en vervang deze met een nieuwe zwembadlamp. Zet de stroom weer even aan om de nieuwe zwembadlamp te testen. Werkt de lamp? Dan kan de stroom opnieuw af.

4. Terugplaatsen van de omkasting

Nu de nieuwe lamp werkt kan de omkasting weer in elkaar gezet worden. Nu kan de zwembadlamp weer teruggeplaatst worden in het zwembad. Schroef alles weer vast zoals het was. Nu de zwembadlamp teruggeplaatst is kan de stroom weer aan en kun je weer genieten van een belicht zwembad.


Place comment