Zwembaden voor een kleine tuin
22 december 2020 

Zwembaden voor een kleine tuin

Heb je een knusse, bescheiden tuin? Maak je geen zorgen, want er is zeker een klein zwembad dat perfect bij jou en je tuin past. Zelfs de kleinste badjes kunnen voor een hoop plezier zorgen tijdens zonnige dagen. 

We hebben het niet alleen over opblaasbare peuterbadjes, maar ook over zwembaden voor oudere kinderen of de hele familie. In dit artikel bespreken we diverse zwembadopties en hun afmetingen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Zoek je een wat serieuzer zwembad voor je kleine tuin? Dan kun je de eerste alinea overslaan en verder lezen.

Zwembad in kleine tuin

Een zwembad in een kleine tuin kan een ware oase creëren, mits je slimme keuzes maakt wat betreft de indeling en het type zwembad. Er zijn diverse zwembadontwerpen en stijlen die speciaal zijn ontworpen voor kleine ruimtes.

Denk bijvoorbeeld aan een langwerpig zwembad dat de lengte van je tuin benut, of een hoekzwembad dat optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte. Door goed te plannen en rekening te houden met de afmetingen van je tuin, kun je een zwembad realiseren dat perfect aansluit op jouw wensen en behoeften, zonder dat het je hele tuin in beslag neemt.

Zwembad kleine tuin

Het vinden van het perfecte zwembad voor je kleine tuin kan een uitdaging zijn, maar met een beetje onderzoek en hulp van deskundigen is het zeker mogelijk. Denk goed na over wat je precies wilt en wat je bereid bent te investeren. Overweeg de verschillende opties, zoals opblaasbare zwembaden, opzetzwembaden en inbouwzwembaden, en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de onderhoudsvereisten van het zwembad en de beschikbare ruimte in je tuin. Door deze factoren in overweging te nemen, vind je ongetwijfeld het ideale zwembad dat perfect aansluit op jouw wensen en behoeften, en je kleine tuin omtovert tot een heerlijk ontspanningsparadijs.

Het opblaasbare peuterbadje

Voor gezinnen met jonge kinderen is een opblaasbaar peuterbadje een uitstekende keuze voor een kleine tuin. De ronde Intex-badjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, variërend van een compact formaat van 61 x 22 cm tot iets grotere exemplaren van 114 x 25 cm. Deze badjes zijn geweldig voor peuters, maar kunnen wat minder interessant zijn voor kleuters. Bekijk ons uitgebreide assortiment aan peuterbadjes voor meer informatie en inspiratie.

Naast de hierboven genoemde afmetingen zijn er ook grotere peuterbadjes beschikbaar, zoals 147 x 33 cm en 168 x 38 cm. Deze zijn vaak al geschikt voor wat oudere kinderen en zorgen voor extra waterpret.

Familiebad voor kleine tuin

Als je op zoek bent naar een opblaasbaar zwembad dat geschikt is voor een kleine tuin én leuk is voor de hele familie, dan zijn er diverse opties. De ronde Intex-familiebaden starten bij een formaat van 229 x 51 cm. Zo is er voldoende ruimte voor volwassenen om lekker languit te liggen en kunnen er met gemak drie personen tegelijkertijd in spelen. Het past bovendien in de meeste kleine tuintjes.

De Intex Easy Set Pools, waarbij je alleen de rand hoeft op te blazen, zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ze beginnen bij 183 x 51 cm en kunnen zelfs 549 x 122 cm groot zijn. Als je je hele tuin in een zwembad wil veranderen, is dit een optie! De allergrootste zijn natuurlijk te groot voor een kleine tuin, maar er zijn genoeg tussenmaten die prima in jouw tuin passen en toch voldoende zwemplezier bieden.

opzet zwembad kleine tuin

Opzetzwembad voor kleine tuin

Wil je een opzetzwembad in je kleine tuin? Ook dan ben je bij Intex aan het goede adres. Deze opzetzwembaden, bekend als Intex Frame Pools, bieden een stevige constructie en zijn eenvoudig op te zetten. Het kleinste model heeft een afmeting van 122 x 122 x 30 cm en past in vrijwel elke tuin. Helaas is deze variant te klein om met de hele familie van te genieten, maar er zijn grotere opties beschikbaar.

De rechthoekige frame pools, geschikt voor de hele familie, beginnen bij een formaat van 220 x 150 x 60 cm. Dit formaat past nog in de meeste stadstuintjes, zodat niemand hoeft in te leveren op zwemplezier. Er zijn ook rechthoekige frame pools van 300 x 200 x 75 en 450 x 220 x 84 cm, waardoor je meer keuze hebt op basis van de beschikbare ruimte. Als je liever een rond zwembad hebt, beginnen de opzetzwembaden bij 305 x 76 cm. Met deze opties kun je het ideale zwembad vinden dat bij jouw tuin en gezin past.

Wil je echt uitpakken en investeren in een luxueuzer zwembad? Kies dan voor een Interline Bali zwembad.

Deze zwembaden zijn eenvoudig op te zetten, bieden een stijlvolle uitstraling en beginnen al bij een formaat van 210 x 210 cm.

Als je moeite hebt om het juiste zwembad voor jouw tuin te vinden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Onze experts helpen je graag bij het vinden van het perfecte zwembad dat zowel in jouw tuin past als aan al je wensen voldoet. Wist je bijvoorbeeld dat er ook zwemspa's zijn?

Kleinste Interline Bali zwembad

Inbouw zwembad kleine tuin

Als je een meer luxueuze uitstraling wilt en bereid bent te investeren in een inbouw zwembad voor je kleine tuin, zijn er diverse mogelijkheden. Inbouwzwembaden zijn doorgaans duurder dan opzet- of opblaasbare zwembaden, maar ze bieden een naadloze integratie in je tuinontwerp en verhogen de waarde van je woning.

Bij het kiezen van een inbouw zwembad voor je kleine tuin, is het belangrijk om rekening te houden met de vorm, diepte en afwerking van het zwembad. Een ondiep, rechthoekig of hoekzwembad kan bijvoorbeeld ideaal zijn om de beperkte ruimte optimaal te benutten. Overweeg ook om te kiezen voor een zogenaamd 'infinity pool' design, waarbij het water lijkt over te lopen in de omgeving, wat een ruimtelijk effect creëert.

Sportief zwemmen in je eigen zwembad

Voor diegenen die graag sportief willen zwemmen maar beperkt zijn in tuinruimte, kan een zwemspa een uitstekende oplossing zijn.

Een zwemspa combineert het beste van twee werelden: de ontspanning van een jacuzzi en de mogelijkheid om te zwemmen in een compacte ruimte. Dankzij de constante waterstroom kun je tegen de stroming in zwemmen, waardoor je in je eigen zwembad kunt trainen zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Zwemspa's zijn perfect voor sportievelingen die hun zwemtechniek willen verbeteren of hun conditie op peil willen houden, zonder daarvoor naar een openbaar zwembad te hoeven gaan. Na een intensieve training kun je heerlijk ontspannen in het bubbelgedeelte van de zwemspa, waardoor je optimaal profiteert van je eigen zwembad, zelfs in een kleine tuin.

Vind het perfecte zwembad voor jouw situatie

Kortom, er zijn tal van mogelijkheden om een klein zwembad, sportief zwembad of zelfs een zwemspa te vinden die perfect bij jouw tuin en wensen past.

Door grondig onderzoek te doen en de hulp van experts in te schakelen, vind je gegarandeerd het ideale bad om van te genieten met vrienden, familie of gewoon alleen tijdens warme zomerdagen. Laat een kleine tuin je zwemplezier dus zeker niet beperken!

Place comment