De 3 beste Interline zwembadrobots van 2022
06 oktober 2021 

De 3 beste Interline zwembadrobots van 2022

Een zwembad in de tuin is natuurlijk een prachtige upgrade voor de tuin, waar de buren jaloers op zullen zijn. In de zomer lekker plonzen en zorgeloos genieten tijdens de warme zomerdagen. Daarnaast komt er wel helaas wel wat onderhoud bij kijken. Gelukkig is het schoonmaken van het zwembad de hobby van iedere zwembadeigenaar ūüėČ Lekker blaadjes opvissen en proberen het hardnekkige zand van de bodem te verwijderen. Denk je nu, nou dit is niet echt mijn favoriete bezigheid, lees dan het volgende artikel. We gaan het hebben over de beste zwembadrobots die momenteel beschikbaar zijn, speciaal voor de mensen die toch liever lekker genieten van het zwembad. Het voordeel van een zwembadrobot is dat deze het vuile werk voor je opknapt. Een zwembadrobot reinigt zelfstandig de bodem van het zwembad. Sommige luxere uitvoeringen doen zelfs de wanden erbij. Dit allemaal met behulp van de ingebouwde stofzuiger en borstels.

Tijdens de zoektocht naar de juiste en beste zwembadrobot voor jouw zwembad spelen een aantal factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van je zwembad, en de functionaliteiten die je graag terug wilt zien bij de robot. Wij leggen je uit waar je rekening mee moet houden tijdens de zoektocht naar een zwembadrobot.

Functionaliteiten

Voordat je overgaat op de aanschaf van een zwembadrobot is het goed om na te denken welke functionaliteiten je graag terug wilt zien. De meest eenvoudige en belangrijkste functionaliteiten om over na te denken zijn de verschillende schoonmaakvarianten. Hiermee wordt bedoelt; wil je graag dat de robot de bodem reinigt of ook direct de wanden van het zwembad meeneemt.

De grootte van je zwembad

Een belangrijke factor in de zoektocht naar een geschikte zwembadrobot is de grootte van jou zwembad. Iedere zwembadrobot heeft een maximum bereik. Dat heeft vooral te maken met de lengte van de kabel en het vermogen van de motor.  Hieronder vind je in begrijpelijk Nederlands welke robot je het beste aan kunt schaffen voor de grootte van jouw zwembad.

De Interline walking catfish zwembadrobot is de absolute winnaar van dit onderzoek. Deze zwembadrobot reinigt zowel de bodem als de wanden. Met de krachtige motor en het grote reinigingsoppervlak is dit de topper van 2022.

Deze krachtige zwembadrobot Reinigt niet enkel de bodem van het zwembad, maar pakt ook direct de wande grondig mee. De zwembadrobot is voorzien van de gepatenteerde Focus Flow and Side Suction Technology. De walking catfisch is geschikt voor zwembaden met een maximale afmeting van 10,00m x 5,00m. Dankzij de ingebouwde swivel raakt het snoer van de zwembadrobot niet in de knoop. Het reinigingsprogramma van de Walking Catfish is 2 uur. Met het grote vermogen van 100W en een reinigingsoppervlakte van 50cm zorgt dit voor een uitstekend resultaat. De Walking Catfish is uitgerust met een kabel van 16m.

Een zwaarverdiende tweede plek gaat uit naar de Interline Jellyfish. Speciaal ontworpen voor zwembaden van 8,00m x 4,00m met een maximale diepte van 1,80.

De Jellyfish reinigt de bodem van het zwembad vlekkeloos met een vermogen van 40W. Door de ingebouwde swivel raakt de 8m lange kabel niet in de knoop. De zwembadrobot is in te stellen op een reinigingscyclus van 1- of 2 uur. Met een reinigingsoppervlakte van 40cm is in no-time de bodem van het zwembad prachtig schoon. De Jellyfish is uitgevoerd met een uitneembare stofzuigerzak en voorzien van een nylon filter.

De derde plek gaat uit naar de Interline King crab. Met een reinigingoppervlakte van 28cm is dit een ideale robot voor zwembaden met een maximale afmeting van 7,00m x 3,50m.

Met een vermogen van 40W is de stijlvolle Interline King Crab perfect opgewassen tegen de vuile bodem van het zwembad. Het reiniggingsprogramma van de robot duurt 1 uur. Dit betekend dat de robot na een uur de gehele bodem schoongemaakt heeft. De 9 meter lange kabel is zo gemaakt dat deze niet in de knoop kan raken. De Interline King crab is voorzien van een vervangbare filterzak.

Conclusie:

Het belangrijste bij de keuze voor een zwembadrobot blijft de grootte van jouw zwembad. Ook is het van belang om goed te bedenken welke functionaliteiten je graag terugziet bij een robot. Vind je het niet erg om de wanden zelf te schrobben? Ga dan voor een robot die de bodem grondig reinigt. Liever helemaal ontzorgt? Dan is de keuze voor een complete robot snel gemaakt. Geniet van het gemak!

Place comment