Wat is een chloordrijver?
27 februari 2023 

Wat is een chloordrijver?

Een chloordrijver is een handige accesoire die heel goed gebruikt kan worden voor mensen met een groot of klein zwembad. Een chloordrijver drijft in het water, en zorgt ervoor dat het chloor goed kan verspreiden. Het zorgt voor een goede desinfectie en houdt op die manier het zwembadwater schoon. Het geeft de hoeveelheid chloor geleidelijk af aan het zwemwater en zorgt voor een goeie hoeveelheid chloor in het water.

Een grote chloordrijver is ideaal voor de mensen met grotere zwembaden of een spa. Of het nou een grotere opzet zwembad is of inbouw. Zo'n grote chloordrijver is een ideaal middel hiervoor. Er gaan 200 grams chloortabletten in dan bij een kleine chloordrijver. Hoewel er ook 20 grams chloortabletten in kunnen.

Een kleine chloordrijver is ideaal voor de wat kleinere zwembaden of een spa. De kleine drijver heeft geen ruimte voor de grote chloortabletten, maar wel voor de wat kleinere. Daarom werkt het goed voor de kleine zwembaden en bijvoorbeeld jacuzzi's. 

Grote of kleine chloordrijver

Een chloordrijver is een eenvoudig apparaat dat chloor afgeeft aan het water van een zwembad of spa om het water te desinfecteren en schoon te houden. Het werkt door middel van een drijvend reservoir dat gevuld kan worden met chloortabletten. Dit reservoir heeft vaak een instelbare opening om de afgifte van chloor te regelen.

De chloortabletten in de drijver lossen geleidelijk op en geven chloor af aan het water, waardoor bacteriën en algen in het water worden gedood en voorkomen dat ze zich vermenigvuldigen. De chloordrijver zorgt voor een constante afgifte van chloor, waardoor het chloorgehalte van het water op peil blijft.

Chloordrijvers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de grootte van het zwembad en de hoeveelheid chloor die nodig is. Sommige chloordrijvers hebben instelbare openingen, waarmee de hoeveelheid chloor die wordt afgegeven kan worden geregeld.

Om ervoor te zorgen dat de chloordrijver goed werkt, is het belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de tabletten regelmatig bij te vullen. Het is ook belangrijk om de chloordrijver uit het zwembad te halen voordat u gaat zwemmen, en om kinderen en huisdieren uit de buurt van de drijver te houden, omdat chloor giftig kan zijn als het wordt ingeslikt of in contact komt met de huid.

U vraagt zich nu misschien af waarom u een chloordrijver zou kopen, en niet een andere methode zou gebruiken. Daarom hebben we hier een paar voordelen op een rijtje gezet.

  • Handmatige dosering
  • Langere levensduur
  • Gemakkelijk gebruik
  • Veiligheid

Met een chloordrijver heeft u zelf de mogelijkheid om te bepalen hoeveel chloorafgifte te bepalen. Dat is natuurlijk handig, want soms wilt u wat meer chloor in het zwembadwater hebben en soms wat minder. Aan de onderkant van de chloordrijver zit de draaibare regelaar waarmee u het kunt regelen.

Hoewel een chloordrijver op zich niet zorgt voor een langere levensduur van uw zwemwater, doet chloor dat wel. En met een chloordrijver wordt het dus wel een stuk makkelijker gemaakt. Door het chloor wordt het water namelijk beschermd tegen bacteriën en algen, en dat zorgt dus voor een langere levensduur van het zwembadwater. En dat betekent dan weer minder onderhoudskosten.

Een chloordrijver heeft ook een heel makkelijk gebruik. Er zit aan de bovenkant een draaibare deksel, waar u de chloortabletten in stopt. Het is ook weer makkelijk te sluiten en het sluit goed af. Aan de onderkant zit een draaibare regelaar waardoor u de hoeveelheid chloorafgifte kunt bepalen.

Een chloordrijver helpt ook met de veiligheid. Doordat de hoeveelheid chloor in het water hiermee heel makkelijk te bepalen is, gaat het het verspreiden van ziekteverwekkers tegen. Op die manier blijft iedereen die gebruik maakt van het zwembad gezond. Sommige mensen denken dat je huiduitslag kan krijgen van chloor, maar dat is helemaal niet het geval. Wilt u daar meer over lezen? Lees dan onze blog: Chloor uitslag na het zwemmen.

Mocht u nu denken dat u graag een chloordrijver wilt kopen, neem dan een kijkje in onze webshop voor chloordrijvers.

Welke chloordrijver u moet hebben hangt af van het soort zwembad af. Als u een groter zwembad heeft raden wij aan om een grotere chloordrijver te kopen. Als u een kleiner zwembad heeft, raden wij aan om een kleinere chloordrijver te komen. Ook moet u er rekening mee houden met welke chloortabletten u zal moeten kopen en welke kosten dat met zich meebrengt.

Place comment