Wat is de prijs van een Inbouw zwembad?

Inbouw Zwembad Prijs

Als je droomt van een eigen inbouw zwembad, is het belangrijk om te weten wat een inbouw zwembad kost. De kosten voor een inbouw zwembad kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. In deze blog duiken we dieper in de verschillende prijzen van ingebouwde zwembaden, de verschillende varianten inbouw zwembaden en niet te vergeten: de jaarlijkse kosten voor onderhoud. We geven je ook tips & tricks over het zwembad aanleggen en waar je op voornamelijk moet letten bij het vergelijken van prijzen.


Wat Kost een Nieuw Inbouw Zwembad?

De vraag wat kost een inbouw zwembad? is belangrijk bij het plannen van je project. De prijs van een inbouw zwembad wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals het type zwembad, de grootte en de gekozen afwerking. Hier een overzicht van de belangrijkste types inbouw zwembaden:

1 Houten Zwembaden: Deze zwembaden zijn zeer geliefd om hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. De prijs voor een houten inbouw zwembad ligt doorgaans tussen de €1.500 en €9.000, afhankelijk van de houtsoort, afwerking en grootte van je zwembad. Houten zwembaden zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een esthetische en duurzame optie.

2 Stalen Zwembaden: Stalen inbouw zwembaden zijn bekend om hun robuustheid en onderhoudsvriendelijkheid. De kosten voor een stalen zwembad variëren van €900 tot €8.000, afhankelijk van of je een groot zwembad hebt of een kleine, bij grotere afmetingen is het bad vaak logischerwijs duurder, ook spelen de specificaties een rol in de prijs. Ze zijn ideaal voor wie een langdurige en stevige constructie zoekt.

3 Polyester Zwembaden: Deze zwembaden zijn snel te plaatsen en kosten meestal tussen de €6.000 en €24.000. Ze bieden veel ontwerp-flexibiliteit en zijn onderhoudsarm, maar kunnen in sommige gevallen minder uniek zijn dan houten of stalen zwembaden.

Kosten aanleggen Zwembad

De totale kosten van een inbouw zwembad bestaan niet alleen uit de aankoopprijs van het zwembad zelf, maar ook uit bijkomende kosten voor het zwembad aanleggen. Hier zijn de belangrijkste kostenposten om rekening mee te houden: 

- Grondwerk: Voor de installatie van een ingebouwd zwembad moet vaak grond worden verplaatst of voorbereid. De kosten voor grondwerk kunnen variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van de complexiteit van het werk.

- Installatie: Het plaatsen van een inbouw zwembad vereist de hulp van professionals(zwembadbouwers). De installatiekosten kunnen variëren van €5.000 tot €10.000, afhankelijk van het type zwembad en de grootte. Dit omvat ook eventuele bijkomende werkzaamheden zoals het aansluiten van technische installaties en eventuele accessoires. Ben je een beetje handig? Dan kan je het inbouwen van een stalen of houten zwembad prima zelf doen. Dit scheelt een flink deel budget.



Jaarlijkse Kosten Onderhoud Zwembad

Eenmaal geïnstalleerd, heeft je inbouw zwembad regelmatig onderhoud nodig. De jaarlijkse kosten voor onderhoud kunnen variëren tussen de €250 en €500. Dit omvat:

- Chemicaliën: Voor het onderhouden van het water en het voorkomen van algengroei

- Reparaties: Kleine reparaties en vervangingen van onderdelen kunnen noodzakelijk zijn.

- Energiekosten: Het verwarmen van het zwembadwater kan een aanzienlijke kostenpost zijn als je gebruik maakt van een warmtepomp. 

Zelf Zwembad Bouwen 

Als je overweegt om zelf je eigen zwembad te bouwen, moet je rekening houden met de 'zelf zwembad bouwen prijs'. Dit kan goedkoper zijn dan het uitbesteden van het project, maar vereist een investering in tijd en materiaal. Voor een zelfgebouwd inbouw zwembad kun je rekenen op een budget van minimaal €2.000 tot €12.000. Dit omvat o.a. de kosten voor materialen. Uitgaande van een stalen of houten zwembad een nadeel van het zelf bouwen van je zwembad is dat je vaak bij sommige zwembad aanbieders geen gebruik kan maken van het lange garantietermijn


Zwembad inbouwen kosten Vergelijken

Als je de kosten inbouw zwembad wilt vergelijken, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers en/of aannemers. Dit helpt je om een goed beeld te krijgen van de inbouw zwembad kosten en om de beste deal te vinden voor jouw wensen en budget. 

Ingebouwd Zwembad of Opzetzwembad

Bij de keuze tussen een inbouwzwembad, opbouw zwembad en een opzetzwembad spelen verschillende factoren een rol. Een ingebouwd zwembad zorgt voor een luxe uitstraling en een lange levensduur. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan je tuin en biedt jarenlang plezier en gemak. Of je nu kiest voor een houten zwembad, een zwembad met stalen wanden, of een bouwkundig zwembad van polyester, een inbouw zwembad zorgt voor een stijlvolle en duurzame oplossing.

Aan de andere kant zijn opbouw/opzet zwembaden flexibeler en vaak goedkoper in aanschaf. Ze kunnen echter minder duurzaam zijn dan een ingebouwd zwembad. Overweeg je om jarenlang verschillende opzetzwembaden te gebruiken? Dan kan het slimmer zijn om te investeren in een inbouwzwembad. Hoewel de initiële kosten hoger zijn, bespaar je op de lange termijn geld en tijd. Een inbouwzwembad is namelijk een investering in comfort en kwaliteit, terwijl een opzet zwembad vaak een kortetermijnoplossing biedt.


Conclusie

De inbouw zwembad prijs hangt af van verschillende factoren zoals het type zwembad, de grootte en de afwerking. Het is belangrijk om zowel de initiële kosten als de jaarlijkse kosten voor onderhoud te overwegen bij het plannen van je zwembad aanleggen project. Of je nu kiest voor een houten, stalen of polyester inbouw zwembad, zorg ervoor dat je een goed overzicht hebt van alle kosten en opties.

Heb je nog vragen over de kosten inbouw zwembad of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Mike het zwembadmannetje voor een vrijblijvend gesprek en krijg antwoorden op al je vragen over het zwembad aanleggen en de inbouw zwembaden die het beste bij jou passen!